אז מה הפתרון?

האמת שזה פשוט. המצב לא ישתפר בלי חקיקה.

חקיקה לא תהיה בלי לחץ ציבורי משמעותי. 

אנחנו חייבים להשמיע את קולנו. איך? ככה-

1

עצומה

הוסיפו את קולכם לקריאה לממשלה להעביר חוק שתפסיק מכירת נשק ישראלי למשטרים רצחניים

2

אמנת ארגונים

ארגונים גם יכולים להביע את תמיכתם בחוק מוסרי וראוי שיפסיק את העוול הזה

3

הרצאות

בורות מאפשרת אדישות.
כדי לקחת אחריות, יש צורך קודם כל להבין את גודל הבעיה.
הזמינו אותנו להעביר הרצאה- במכינה קדם צבאיות, באוניברסיטה, בתנועת הנוער, בקהילה, בבית כנסת, או בבית. 

4

אתגר המיליון

אנחנו משוכנעים שיש לפחות
מליון בני אדם בישראל שלא רוצים ולא רוצות
להיות שותפים לפשעים במדינות האכזריות בעולם.
שווה לכם שקל אחד בחודש להתחיל להיות שותף לתיקון?

תודה שבחרת להצטרף למאבק

אמנת הארגונים

קריאה לפיקוח שקוף ומוסרי על יצוא ביטחוני

אנו, הארגונים והחברות החתומים מטה, קוראים למדינת ישראל להעביר חקיקה אפקטיבית ושקופה שקובעת קו אדום מוסרי ליצוא בטחוני, כדי שישראל תפסיק לאשר מכירת נשק למשטרים המבצעים הפרות חמורות של זכויות אדם.

הקדמה:
מדינת ישראל, שחרתה על דגלה את יסודות החירות, הצדק והשלום, היא כיום אחת מעשר יצואניות הנשק הגדולות בעולם. על אף שקיים בישראל מנגנון של פיקוח ממשלתי על תעשייה זו, אין הגבלה המעוגנת בחוק האוסרת יצוא נשק למדינות בהן מתבצעות הפרות חמורות של זכויות אדם. זאת, לעומת המדיניות הנהוגה בארה"ב ובאירופה. נוסף על כך, בישראל לא קיימת שקיפות בנוגע ליעדי היצוא הביטחוני שלה, בניגוד מובהק לנהוג בכל שאר המדינות הדמוקרטיות. חרף העדר השקיפות, ידוע לנו מדיווחים רבים, שנשק ישראלי אכן נמכר למדינות רבות שבהן מתבצעות הפרות חמורות של זכויות אדם, ובכללן אף רצח עם. 

עקרונות יסוד:

לכן, אנו רואים צורך קריטי בתיקון חוק הפיקוח שיקבע גבול מוסרי כתנאי סף לקבלת היתר אישור יצוא, ומנגנון פיקוח יעיל ושקוף לאכיפת החוק כצעד ראשון להשגת מטרתנו.

גבול מוסרי כתנאי סף
נכון לעכשיו, כל בקשה לייצוא נשק עוברת בדיקה של אפ"י (אגף הפיקוח על היצוא הביטחוני במשרד הביטחון) כדי לראות שהעסקה לא פוגעת באינטרסים ביטחוניים ודיפלומטיים של מדינת ישראל. אנו דורשים לעגן בחוק שלב מקדים לבדיקה – ועדה הבוחנת את היעד הסופי של היצוא מההיבט המוסרי. אם יתברר שיעד הייצוא אינו עומד בעקרונות טוהר הנשק שייקבעו – לא יאושר ייצוא בטחוני, גם במקרים בהם יש אינטרסים דיפלומטיים או ביטחוניים לקיום העסקה.

פיקוח יעיל
הועדה שתקבע את הקריטריונים המוסריים לאישור יצוא בטחוני חייבת לכלול נציגים של גופים לא ממשלתיים, מומחים בזכויות אדם, אנשי אקדמיה ורוח.

שקיפות אמיתית
עד עכשיו, בכל פעם שנשאלת שאלה לגבי יצוא נשק ישראלי, עולה הטענה שלפיה חשיפת המידע תפגע בקשרים הדיפלומטיים של מדינת ישראל. אנו דורשים שקיפות כמו שקיימת במדינות מערביות אחרות. כל המדינות הדמוקרטיות מדווחות באופן שקוף על היצוא הביטחוני שלהן, וכך ראוי שיהיה גם בישראל- לפחות עם דיווח של רשימת המדינות שישראל אוסרת אליהן יצוא.

תודה שבחרת להצטרף למאבק

השאירו פרטים ונחזור אליכם לתיאום ההרצאה

תודה שבחרת להצטרף למאבק

כך תוכלו להפוך משותפים לעוול להיות שותפים לתיקון:

רוצים לקחת חלק באופן אחר?
השאירו פרטים ונחזור אליכם